Coors kunder

Service i stjärnklass i ett köpcentrum i världsklass

Jumbo-Flamingo är Finlands största köpcentrum sett till omsättning och lockar årligen närmare tolv miljoner besökare. Coors mål är att säkerställa att lokalvården uppfyller förväntningarna hos både köpcentrets hyresgäster och dess besökare.
Jumbo-Flamingo ligger utanför Helsingfors och inrymmer cirka 170 butiker och dessutom spa, hotell, biograf, två stormarknader, kaféer och restauranger. Fastighetstjänsterna sköts av ett team på cirka femtio personer, som består av medarbetare från flera olika företag. Erno Kosonen är chef för fastighetstjänsterna och ansvarar för samordningen av tjänsterna och säkerställer fastighetstjänsternas kvalitet och funktionalitet.

–Alla hyresgäster och besökare har sina egna förväntningar och önskemål för hur verksamheten ska fungera på Jumbo-Flamingo, och vi strävar efter att bemöta dem alla på ett så bra sätt som möjligt, säger Erno Kosonen.

Det stora antalet besökare på köpcentrumet ställer också särskilda krav på Coor, som sköter lokalvården på Jumbo-Flamingo. Det blir självklart snabbare smutsigt när det är många besökare, som dessutom förväntar sig att det är rent och snyggt hela tiden.

På utomhusytorna bekämpas halka med grus, salt och sand, som när det dras med in i köpcentrumet kan innebära en risk för besökarna.
– Smuts är inte bara ett estetiskt problem utan utgör ofta en säkerhetsrisk inomhus eftersom besökarna kan halka och ramla, påminner Coors gruppchef Gerli Feldman.

Finlands mest hållbara köpcentrum
Jumbo-Flamingo strävar efter att vara Finlands mest hållbara köpcentrum, vad gäller såväl miljömässig som social hållbarhet. Hållbarhet genomsyrar det dagliga arbetet på flera sätt. Inom lokalvården används ofta ozonvatten, som exempelvis vid städning av lekytorna i köpcentrumet där ozonvattenrengöring visat sig vara en både effektiv och säker metod.

Coors lokalvårdare har en städrobot till hjälp för de tyngsta arbetsuppgifterna.
– Dammsugning är en ansträngande uppgift för lokalvårdarna, särskilt för händerna och ryggen. Städroboten hanterar de tyngsta sysslorna för att hålla golvytorna rena, vilket också förbättrar ergonomin för våra medarbetare, säger Gerli Feldman.

Utveckling för att möta förväntningar
För att möta förväntningarna från dem som använder lokalerna utvecklas tjänsterna kontinuerligt. Medarbetarna brinner för att löpande utveckla servicen och tjänsterna på köpcentrumet. Förbättringar som genomförts tack vare Coors lokalvårdare är till exempel en test av golvfasta mattor på platser där vanliga mattor inte håller sig på plats. Ytterligare en förbättring är en ny typ av handdukshållare som införts där pappret är av högre kvalitet, utmatningen fungerar bättre och behållaren är större och rymmer fler handdukar åt gången.

– För mig är det viktigt att lyssna på alla förbättringsförslag, även om vi inte kan genomföra alla. Lokalvårdarna är experter på sitt område, och de bästa resultaten uppnås när tillräckligt med tid avsätts för att överväga alla förslag, avslutar Erno Kosonen.

Att sköta lokalvård i ett köpcentrum är utmanande eftersom de många besökarna gör att det blir snabbt smutsigt och det är svårt för lokalvårdarna att befinna sig överallt, hela tiden. Samtidigt är ambitionerna höga och förväntningarna stora. Men kunden är nöjd och brukar konstatera att Jumbo-Flamingo är ett välstädat centrum.

Om Jumbo-Flamingo

Jumbo-Flamingo är Finlands största köpcentrum sett till omsättning och lockar årligen nästan 12 miljoner besökare. Köpcentrumet har cirka 170 butiker, och dessutom spa, hotell, biograf, två stormarknader samt ett antal kaféer och restauranger. Coor har ansvarat för lokalvård av Flamingos gemensamma utrymmen sedan öppnandet 2008 och för Jumbos lokalvård sedan den 1 februari 2023.
Tillbaka

Möt fler av Coors kunder