Våra medarbetare

Jobba med hjärtat!

Necmiye Göcer
Bor: Stockholm, Sverige
Ålder: 47 år
Jobbar som: Gruppledare inom lokalvård.
”Det var mycket nytt och lite läskigt” − så beskriver Necmiye Göcer sin första tid som lokalvårdare på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Med eget driv och stöttande kollegor kom hon snabbt in i rollen. Idag är hon en av gruppledarna inom lokalvård och nu är det hon som coachar nya kollegor.
I december 2020 började Necmiye Göcer som timanställd lokalvårdare för Coors leverans på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Hennes tidigare arbetsgivare hade förlorat ett kontrakt och Necmiye blev därför uppsagd från den lokalvårdstjänst som hon haft i 21 år.

– Jag hade jobbat länge som lokalvårdare men aldrig på ett sjukhus. Det var mycket nytt och lite läskigt. Jag var inte van att jobba nära patienter, men man vänjer sig efter ett tag.

Alla Coors nya medarbetare på Karolinska Universitetssjukhuset genomgår ett introduktions- och utbildningspaket, som bland annat innefattar allt de behöver kunna när de arbetar på ett sjukhus. Innan de börjar arbeta på egen hand arbetar lokalvårdarna dessutom tillsammans med en fadder under två veckor.

Necmiye kom snabbt in i rollen och som timanställd hoppade hon in där det fanns behov och fick på så sätt prova på olika typer av lokalvård. Ett år senare blev en gruppledartjänst ledig. Necmiye ville gärna ha en tillsvidareanställning och fortsätta utvecklas så hon sökte rollen och blev glatt överraskad när hon fick jobbet.

– I början var jag lite osäker och funderade över om jag skulle klara de nya arbetsuppgifterna. Jag var inte van att arbeta administrativt eller att ha så mycket kontakt med kund och personal. Men jag lärde mig snabbt.

I Necmiyes grupp jobbar två gruppledare som tillsammans arbetsleder cirka 40 personer. Ihop med gruppchefen planerar de den dagliga driften och har dialog med kontaktpersonerna hos kunden. De hjälper även till att introducera och coacha medarbetare.

– Det är viktigt att vara tillgänglig och följa med medarbetarna ut till avdelningen för att visa, i stället för att bara berätta. Jag brukar säga att de ska tänka att det skulle kunna vara en av deras familjemedlemmar som ligger där och att de ska jobba med hjärtat, säger hon och tillägger:
– Medarbetarna kommer ofta till mig med frågor eller när de behöver prata. Vi är som en familj.

Necmiye ansvarar för lokalvården på operationsavdelningarna. Det är ett område med höga krav på hygien och skyddsutrustning. Sjukhuset utför operationer dygnet runt och lokalvårdarna finns där för att bidra till att vården kan utföra sitt livsviktiga uppdrag.

– Vi har ett bra samarbete med vården och känner stor samhörighet. Gruppen som jobbar på operation är ett härligt gäng med positiva människor och många har varit här länge. Vi är stolta över vårt jobb.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Att vi gör något viktigt och blir en del av patienternas vardag. Som lokalvårdare träffar vi många patienter under en längre tid och kan småprata med dem när vi är inne och städar på deras rum. En annan sak är att jag lär mig nya saker hela tiden, jag trodde inte att jag skulle utvecklas så här mycket. Ta det här med datorer, från början kunde jag bara beställa varor men nu gör jag scheman, administrerar löner och fixar allt själv. Jag har blivit starkare och vågar mer nu.
Tillbaka