Våra medarbetare

Det kändes helt fantastiskt att få ett jobb

Suvi Ukkonen
Bor: Helsingfors, Finland
Ålder: 24 år
Jobbar som: Lokalvårdare hos en stor kund i Helsingforsområdet.
Suvi Ukkonen fick efter flera års arbetslöshet sitt första jobb på Coor. Samtidigt fick Coor en glad och modig lokalvårdare som har lätt att lära sig.
Suvi Ukkonens väg till Coor gick genom ett samarbete med Helsingfors stad om att anställa personer med funktionsnedsättning. När Coor sökte en positiv och social städare till en kund i Helsingfors under våren 2023, föreslog Suvis yrkescoach henne för jobbet. Coachen fanns där för vägledning i början, men nu klarar Suvi jobbet utan hjälp.

I den stora byggnaden där Suvi städar finns flera restauranger, mötes- och utbildningsrum, kontorsutrymmen och till och med ett museum som berättar om företagets historia. Suvis uppdrag omfattar lokalvård samt vattning av blommor, varje vardag från klockan sju till tolv.

Allt är det bästa med jobbet
– Jag älskar allt med mitt jobb! Det allra bästa är mina kollegor och så tycker jag om att städa, säger Suvi.

Det här är hennes allra första jobb och det kändes nervöst i början. Att gå upp tidigt var också ett bekymmer eftersom skiftet börjar klockan sju varje vardag, men nu har hon vant sig.

– Jag var arbetslös länge och det kändes helt fantastiskt att få ett jobb, säger Suvi entusiastiskt.

– I början var det svårt att vakna tidigt, men som tur är, är jag alltid glad när jag vaknar, fortsätter hon.

Suvi får beröm av sin chef för sin inlärningsförmåga och hur snabbt hon har kommit in i teamet. Hon lärde sig fort att hitta rätt i den labyrintiska byggnaden och tar lätt till sig nya metoder för lokalvård. I Suvis team finns det medarbetare från många kulturer och hon uppskattar pratstunden på morgnarna där hennes kollegor berättar om sina hemländer – och ibland bjuder på exotiska snacks från länder som Filippinerna och Nigeria.

Fritiden ägnar Suvi åt att sköta om sin kanariefågel, ta promenader och på sommaren spelar hon golf. Nyligen blev hon också intresserad av att samla Marimekkoskålar, inspirerad av sin syster.

– Jag har inga stora drömmar för framtiden. Jag drömmer om att få fortsätta på det här arbetet länge och kanske att skaffa en till kanariefågel en dag, säger Suvi.
Tillbaka